1. Pievērsiet uzmanību norādēm.

  

Ir svarīgi rūpīgi izlasīt un ievērot baseina vai peldvietas noteikumus, kas ir izvietoti blakus. Tie ir paredzēti, lai jūs pasargātu. Noteikumi nodrošina, ka esat drošībā un peldbaseins paliek higiēnisks un bez mikrobiem. Ja peldaties baseinā, izlasiet ūdens līmeņa marķējumu un paturiet prātā niršanas zonas. Ja peldaties atklātā ūdenī, pārbaudiet, vai ūdenstilpe ir piemērota peldēšanai, un apskatiet apkārtnē brīdinājuma zīmes.‍ 

  1. Neskrien apkārt baseinam, staigājiet!

Cilvēki staigā gar baseinu 

Zona ap baseinu var būt ļoti slidena, tāpēc nodrošiniet, lai ne jūs, ne jūsu bērni neskraidītu apkārt peldbaseinam, lai neiekristu tajā, īpaši dziļākajās daļās. 

 

  1. Esiet piesardzīgs, iekāpjot baseinā un izkāpjot no tā.

Iekāpjot un izkāpjot no ūdens, izmantojiet margas. Tam vajadzētu atvieglot darbību un nodrošināt negadījumu drošumu. 

 

  1. Skatieties pirms niršanas

Niršanas laikā pārliecinieties, ka ūdens nav pārāk sekls un baseinā nav lielu akmeņu vai asu priekšmetu. Niršana pa priekšu var izraisīt nopietnu galvas traumu, ja ūdens ir pārāk sekls. Ja atrodaties peldbaseinā, meklējiet izkārtnes un pārliecinieties, vai niršanas laikā jums ir kāds blakus. 

 

  1. Nosakiet savas peldēšanas prasmes: nepārkāpjiet to

  

Kad jūs peldat, nemaldieties tālāk vai dziļāk, nekā jūs domājat, ka spējat tikt galā. Ziniet to, kur jums ir ērti peldēt/peldēt. Vienmēr izlasiet dziļuma marķējumus ap baseinu. Ja jūtaties ērti un esat pārliecināts, varat ienirt dziļākā daļā. Ja peldaties atklātos ūdeņos, pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz enerģijas, lai peldētu atpakaļ uz krastu. 

 

  1. Ejiet kopā ar kādu, nekad nepeldieties vienatnē

 

Noteikti peldieties, kad tuvumā ir glābējs. Kad esat kopā ar draugiem, ievērojiet draugu sistēmu, kurā uzmanāties viens no otra. Vienmēr ir labāk, ja jums ir draugs, pat ja tuvumā ir glābējs. Negadījuma gadījumā noteikti izsauciet palīdzību, pirms pats nekavējoties rīkojaties. 

 

  1. Aizsargājiet savu ādu

  

Ejot peldēties, valkājiet atbilstošu sauļošanās līdzekli ar minimālo SPF 15. Hlors un saule ir saules apdegumu kombinācija. Varat arī izmantot peldkostīmus un citus produktus, kas palīdz aizsegt atklāto ādu. 

 

  1. Regulāri dzeriet ūdeni

  

Pat tiem, kuriem peldēšanas laikā liekas vēss un atrodoties ūdenī, pastāv dehidratācijas iespēja. Tāpēc nēsājiet līdzi pudeli ūdens un regulāri dzeriet malkus, lai izvairītos no dehidratācijas. 

 

  1. Jūsu tuvumā ir piemērots drošības aprīkojums

  

Nodrošiniet, lai ap baseinu būtu glābšanas veste un pirmās palīdzības komplekts, ja notiek nelaimes gadījumi vai negadījumi.