IZVĒLNE
Uztura bagātinātāji un vitamīni
Hondroatīns -  līdzeklis pret osteoartrītu?

Hondroitīna spēks: atklājiet šī ievērojamā uztura bagātinātāja priekšrocības Ievads: Cenšoties pēc optimālas veselības un labklājības, daudzi cilvēki vēršas pie uztura bagātinātājiem, lai sniegtu papildu atbalstu savam ķermenim. Viens no šādiem papildinājumiem, kas pēdējos gados ir ieguvis popularitāti, ir hondroitīns. Hondroitīna sulfāts, kas iegūts no dažādiem dzīvnieku izcelsmes avotiem, piemēram, haizivīm, govīm un cūkām, ir slavēts par tā potenciālajiem ieguvumiem locītavu veselības veicināšanā, iekaisuma mazināšanā un vispārējās mobilitātes uzlabošanā. Šajā emuāra ierakstā mēs izpētīsim zinātni par hondroitīnu un tā potenciālajiem ieguvumiem, lai jūs varētu pieņemt apzinātu lēmumu par to, vai tas varētu būt jums piemērots.

Turpināt lasītHondroatīns - līdzeklis pret osteoartrītu?
Kas ir glikozamīns?

Kas ir glikozamīns?


Glukozamīns ir aminoskābes sāļu veids, kas satur glikozi un aminoskābi. Tas ir galvenais sastāvdaļa, kas veido glikozamīna sveķus, kas atrodami dzīvnieku un cilvēka organismā. Glukozamīns ir atbildīgs par saistaudu veidošanos, kas veido muskuļus, locītavas un ādu. Tas arī palīdz organismam absorbēt un izmantot minerālvielas, piemēram, kalciju un dzelzi. Glukozamīns var arī palīdzēt samazināt locītavu sāpes un iekaisumu, kas saistīts ar artrītu.

Turpināt lasītKas ir glikozamīns?
Kas ir Ašvaganda ?

Kādēļ ašvaganda guvusi milzu popularitāti pēdējo gadu laikā? Lasi rakstu un uzzini!

Turpināt lasītKas ir Ašvaganda ?
D vitamīna trūkuma sekas un simptomi!

Ziemā mēs reti redzam saules gaismu, un līdz februārim šķiet, ka esam pārdzīvojuši mūžīgu tumsu. Garā ziema atstāj savas pēdas, un mums, iespējams, vairs nav tik daudz enerģijas kā rudenī vai vasarā. Viens no nespēka iemesliem var būt D vitamīna trūkums organismā, kas mūsu klimatiskajos apstākļos ir plaši izplatīta problēma. Daudzi bēg no garās ziemas uz siltajām zemēm, kas palīdz uz laiku papildināt saules vitamīnu rezerves, taču tās nav ilgstošas. Tāpēc mūsu klimatiskajos apstākļos ziemas laikā ir svarīgi lietot D3 vitamīna piedevas. Veselība ir mūsu visdārgākā vērtība, un ne mirkli nevajadzētu aizmirst par to rūpēties.

 

Turpināt lasītD vitamīna trūkuma sekas un simptomi!
Banāni sporta uzturā

Ieguvums no banānu ēšanas sportistiem.


Uzturvielas baro jūsu ķermeni, lai palīdzētu tai veikt ikdienas funkcijas.
Ja jums ir fiziski aktīvs dzīvesveids, kas ietver sportošanu, uzturs ir īpaši svarīgs jūsu veselībai.
Pareiza ēšana palīdz nodrošināt, ka muskuļiem ir pietiekami daudz enerģijas treniņa laikā,
kā arī novērš zemu cukura līmeni asinīs pēc fiziskām aktivitātēm, kas var izraisīt reiboni un nogurumu.
Banāni nodrošina jūsu ķermeni ar būtiskām uzturvielām,
kas nāk par labu jūsu veselībai, it īpaši, ja nodarbojaties ar sportu.

Turpināt lasītBanāni sporta uzturā
Patiesība un mīti par kolagēnu

Viss, kas tev jāzina par kolagēnu

Kā lielākais kolagēna pārdevējs un ražotājs Baltijā mēs no klientiem saņemam daudz jautājumu, kuru pamatā bieži vien ir mīti un nepareiza informācija. Šajā rakstā, pirmkārt, izskaidrosim, kas ir kolagēns, tad pievērsīsimies 9 visizplatītākajiem mītiem, kā arī sniegsim uz zinātniskiem pētījumiem balstītu pārskatu (atsauces lapas beigās) par to, uz kā pamata novērtēt un izvēlēties kolagēnu.

Kas ir kolagēns?

Kolagēns ir svarīgākais proteīns cilvēka organismā, kas veido 25-35% no cilvēkā esošajām olbaltumvielām. Kolagēns lielā daudzumā ir atrodams ādā, nagos, skrimšļos, asinsvadu sieniņās, kaulos, smaganās u.c. Ja dzīves sākumā organisms spēj veiksmīgi saražot visu nepieciešamo kolagēna daudzumu, tad orientējoši no 25 gadu vecuma organisma spēja to saražot samazinās ik gadu vidēji par 1,5%. Ņemot vērā šo apstākli, no 25-30 gadu vecuma katru dienu ir ieteicams papildus uzņemt kolagēnu.

Kolagēna samazināšanās organismā ir pamanāma, ievērojot pirmās krunciņas vai sajūtot locītavu sāpes. Kolagēna deficīts, protams, nav vienīgais iemesls vienai vai otrai problēmai, un tā uzņemšana neradīs risinājumu visām problēmām. Tomēr kolagēnam ir liela nozīme ādas, matu un locītavu labsajūtas nodrošināšanā.

Turpināt lasītPatiesība un mīti par kolagēnu

6 Item(s)

Radīt katrā lapā