Magnija deficīts var jums parādīties jebkurā laikā, it īpaši, ja aktīvi sportojat.

Nebaidieties: magnija vanna var radīt milzīgas pārmaiņas. Bonusā arī jūsu muskuļi un āda pateiks paldies!

Daudzi cilvēki varētu neapzināties, ka magnija sāļi un Epsoma sāļi ir ļoti līdzīgi, bet nedaudz atšķirīgi - bet kas jums būs piemērotāks?

Klusie magnija deficīta draudi
Pētījumi rāda, ka, piemēram, ASV 75% cilvēku neatbilst ikdienas magnija uzņemšanas prasībām. 

Kāpēc?Tādēļ, ka tikai ar diētu ir grūti iegūt magniju, ja vien jūs uzturā nelietojat daudz sēklu un riekstu. Bet ir mīnus: šajos pārtikas produktos bieži ir arī daudz tauku, tāpēc ir grūti iegūt pietiekami daudz vērtīgā magnija neuzņemot papildus kaloriju.

Lai gan nopietni magnija trūkumi ir reti, taču simptomi, kas uzrāda, ka Jums iespējas trūkst šīs vitāli svarīgās uzturvielas, var būt:

Muskuļu raustīšanās un krampji
Spazmas
Apātija vai nejutīguma sajūta
Nervu disfunkcija
Trauksme un stress
Depresija
Osteoporoze
Muskuļu vājums un nogurums
Augsts asinsspiediens
Astma
Sirds sirdsklauves vai neregulārs sirds sitiens


Magnija vannas rutīnas priekšrocības:


Atšķirībā no daudzām citām uzturvielām magniju var viegli absorbēt caur ādu.

Šis vitāli svarīgais minerāls spēlē svarīgu lomu organismā, regulējot asinsspiedienu, sirdsdarbību, nervu funkcijas, olbaltumvielu sintēzi un muskuļu darbību. Turklāt magnijam ir svarīga loma D vitamīna un kalcija sintēzē organismā - tāpēc tas ir ļoti svarīgs kaulu veselības ziņā.

Magnija vannas pievienošana vakara rutīnai ir lielisks veids, kā atslābināties dienas beigās. Ieviešot ikdienas magnija uzņemšanu ar relaksējošu vannu, iegūsiet daudz priekšrocību, piemēram:

Samazināts stresa līmenis
Atbrīvošanās no muskuļu sāpēm, spriedzes un krampjiem
Ādas detoksikācija - mirdzoša āda!
Aizcietējumu atvieglošana un veselīga gremošana
Vesela sirds
Samazināts iekaisums
Neaizmirstiet vannā pievienot dažus pilienus dažu spēcīgu ēterisko eļļu. Manuka eļļa un lavanda ir lieliska kombinācija stresa mazināšanai un ādas dziedināšanai.

 

Atšķirība starp magnija pārslām un Epsom sāli:


Lai arī magnija pārslas (magnija hlorīds) un Epsom sāļi ir līdzīgi, tie nedaudz atšķiras un unikālā veidā ietekmē jūsu ķermeni.

Magnija hlorīds: ja meklējat magnija piedevu, tajā atradīsit magnija hlorīdu. Šīs vielas lietošana vannai, visticamāk, radīs intensīvāku efektu, jo ķermenim to ir vieglāk absorbēt un lietot visos pareizajos veidos. 


Magnija sulfāts: to jūs zināt kā Epsom sāļus. Tas tikai nedaudz atšķiras no magnija hlorīda- jūsu ķermenis to var absorbēt ne tik ātri un efektīvi. 


Tagad jūs esat gatavs izbaudīt savu pirmo magnija vannu - vienkārši pievienojiet dažas ēteriskās eļļas un ļaujiet stresam izkust. MAGNIJA PĀRSLAS VANNAI NO ICONFIT VARAT ATRAST UN IEGĀDĀTIES ŠEIT: 

https://balticsport.lv/lv/iconfit-magnija-parslas-vannai-1kg-magnesium-flakes-for-bath-1kg