Telts guļvietu kapacitāte

Izvēloties savu telti, vispirms izvēlies modeli, kas balstīts uz jūsu grupas lielumu un vai jums varētu būt nepieciešama papildu vieta draugiem, dažādiem tūrisma rīkiem vai, piemēram,  vieta mājas mīlulim - sunim. Tomēr, paturiet prātā, ka nepastāv nozares standarts, kas definē viena cilvēka telts izmērus.

Novērtējot telšu izmēru izvēli, mūsu vispārējais ieteikums ir šāds: meklējat vairāk vietas, apsveriet iespēju palielināt savu telšu ietilpību par 1 personu, īpaši, ja jūs vai jūsu parastais telts pavadonis (-ņi):

• ir lieli cilvēki

• ir klaustrofobiski

• nemierīgi guļ un grozās naktī

• nepieciešama lielāka izvēršanās iespēja kā ierasts

• līdzi ir mazs bērns vai suns

 

Teltis Sezonalitāte

3-sezonu teltis

Vispopulārākās teltis - trīs sezonas teltis- ir vieglas patversmes, kas paredzētas relatīvi mēreniem pavasara, vasaras un rudens apstākļiem. Tās parasti ir aprīkoti ar plašiem tīkla paneļiem, lai uzlabotu gaisa plūsmu. Sieti pasargā no kukaiņiem (bet joprojām teltī var iekļūt pulverveida smiltīs). Pareizi nostiprināta 3-sezonas teltis var izturēt lietusgāzes, bet nav labākā izvēle ilgstošai skarbu vētru, spēcīgu vēju vai smaga sniega iedarbībai.

3-sezonas telts primārās funkcijas:

• Lietus vai viegla sniega laikā turiet sausu.

• Aizsargāt jūs no kukaiņiem.

• Nodrošināt privātumu.

3 - 4 sezonas teltis

Paplašinātās sezonas (3+ sezonas) teltis ir konstruētas ilgstošai 3 sezonu lietošanai, piemērotas vasaras lietošanai, kā arī izbraucieniem agrā pavasarī un vēlā rudenī, kad var snigt mērens sniegs. To mērķis: nodrošināt līdzsvaru starp ventilāciju, izturību un siltuma saglabāšanu.

Parasti tās ietver 1 vai 2 un vairāk stabus un mazāk tīkla paneļu nekā  3 sezonu modeļiem. Tas padara tās izturīgākas un siltākas nekā to 3 sezonu māsīcas. Paplašinātās sezonas teltis ir laba izvēle tiem, kas bieži ceļo uz klajiem vai augstiem galamērķiem. Kaut arī tās ir ļoti izturīgas, tās nav tik pilnīgi piemērotas nealabvēlīgiem ziemas laikapstākļiem kā 4-sezonu teltis.

 

 

4-sezonas teltis

Alpīnisma teltis var tikt izmantotas jebkurā sezonā, lai izturētu sīvu vēju un ievērojamas sniega slodzes. Tomēr to galvenā funkcija ir stingri izturēties pret neviesmīlīgiem laika apstākļiem, galvenokārt ziemā.

 

Tām izmanto vairāk stabu un smagākus audumus nekā 3-sezonas teltīm. Noapaļotais kupola dizains neparedz plakanas jumta telpas, kur potenciāli sakrāties sniegam. Tām piedāvājumā nāk daži tīklu paneļi un lietus pārklāji, kas atrodas tuvu zemei. Tie var kavēt ventilāciju un var padarīt telti siltāku un pat smacīgāku maigākos laika apstākļos. Bet, kad sākas spēcīgi vēji, 4-sezonas teltis nodrošina pārliecinošu patvēruma vietu no skarbiem laika apstakļiem.

 

Galvenie telšu raksturlielumi

Maksimālais augstums

Ja vēlaties, lai apģērbjoties varētu piecelties kājās vai baudīt augstu griestu gaisotni, tad meklējiet telti ar salīdzinoši augstāku augstumu (kas norādīts spec diagrammās).

 

Kabīnes stila teltīs ir gandrīz vertikālas sienas, lai maksimāli palielinātu maksimālo augstumu un dzīvojamo telpu (un dažiem modeļiem ir tādas, kas ir piemērotas ģimenei, piemēram, telpu dalītāji un markīzes, vai vestibila durvis, kuras var tikt izdalītas kā tādas).

 

Kupola stila teltis piedāvā izcilu izturību un pretvēja spējas, kuras jūs novērtēsit vētrainā naktī. Tās ir augstas pašā vidū, bet to sienām ir vairāk slīpuma, kas nedaudz samazina dzīvojamo telpu.

galvenās telšu funkcijas

 

Telšu grīdas garums

Ja esat garš (vairāk nekā 6 pēdas) vai kā papildu telpa, apsveriet telti ar grīdas garumu 90 collas (nevis tipiskākos 84–88 collas).

 

Telšu durvis

Izvēloties savu telti, padomājiet par nepieciešamo durvju skaitu, kā arī to formu un izvietojumu. Ja jūs atrodaties kempingā ar savu ģimeni, vairākas durvis palīdz izvairīties no kāpšanas pāri otram nakts vidū, ja radusies vajadzība iziet no telts. Kabīnes stila teltis šajā jomā mēdz izcelties. Ņemiet vērā arī to, cik viegli vai skaļi telts durvis atveras  un aizveras. YKK rāvējslēdzēji uz durvīm savas izturības dēļ ir labāki par citiem.

 

 Telšu stabi

Telts stabu konstrukcija palīdz noteikt, cik viegli ir grūti. Šajās dienās gandrīz visas ģimeņu tipa teltis ir brīvi stāvošas. Tas nozīmē, ka tās  nav nepieciešams uzreiz nosiprināt pie telts konstrukcijas sastiprināšanas. Tas nozīmē, ka jūs varat paņemt jau gatavu saliktu telti un pārvietot to uz citu vietu, vajadzības gadījumā un nostiprināt to velāk.

 

Mazāks stabu skaits dod iespēju ātrāk uzstādīt telti. Arī klipšu stiprinājumi  paātrina procesu, salīdzinājumā ar telšu kabatām, kurās ievieto stabus visā garumā. Lielākajai daļā telšu tiek izmantoti gan klipši, gan nelielas kabatas, stabiem. Arī krāsu kodetī stabi, paātrina salikšanas procesu.  Alumīnija stabi ir spēcīgāki un izturīgāki par stikla šķiedru.

 

Lietus pārklājs

Lietus pārklājs ir atsevišķi veidots ūdens izturīgs segums, pēc izmēra veidots tā, lai to var pārklāt pāri telts jumtam. Pielietojiet to ik reizes, kad tuvojas lietus vai vēlaties pievienot nedaudz papildus  siltumu jūsu teltij.

Pamata ir divi Lietus pārklāja tipi:

Telts Jumta lietus pārklājs – atstāj vairāk vietas gaisa caurlaidībai, kā arī skatam uz ārpasauli, taču nelielāks pret lietus nodrošinājums

Pilna seguma telts lietus pārklājs  - nodrošina maksimālu aizsardzību no lietus un vēja.

 

Vestibils / Garāža

Nojumes piestiprina pie jūsu telts, lai uzglabātu jūsu dubļainos vai putekļainos zābakus vai paglābtu jūsu mantas no lietus. Tie var nākt komplektācijā ar lietus pārklāju vai kā atsevišķi  nopērkama papildmateriālu daļa.

Ventilācija

 Durvīs, griestos un logos bieži tiek izmantoti sietu paneļi. Tas ļauj apskatīt ārpus telts apkārtni un uzlabo ventilāciju, kas palīdz regulēt kondensāta līmeni.

 Karstiem, mitriem klimatiskajiem apstākļiem meklējiet lielākus tīkla paneļus.

 

 

Iekšējās cilpas un kabatas

Luktura cilpa bieži tiek novietota telts griestu augšdaļā, lai piekārtu laternu / tūrisma lukturi. Iekšējo telšu sienu cilpas var izmantot, lai piestiprinātu sietu plauktu (tas tiek pārdots atsevišķi), lai mazos priekšmetus nevajadzētu novietot uz telts grīdas. Līdzīgi, iekšējās kabatas palīdz telts paktiskā izmantošanā.

Ārējās telts cilpas

Augstākas kvalitātes teltīs būs cilpas arī telts korpusa ārpusē.

>>  APSKATĪT TELTS PIEDĀVĀJUMUS NO HIGH PEAK <<