KAS IR AŠVAGANDA UN KĀ TO LIETO?

5 lietas, kas Tev jāzina par Ašvagandu (ashwagandha).

  1.  Ashwagandha ir Indijas izcelsmes augs, kas ir daļa no ājurvēdas medicīnas sistēmas.
  2. Tas ir izmantots gadsimtiem ilgi, lai ārstētu dažādus stāvokļus, tostarp stresu, trauksmi, bezmiegu, iekaisumu un nogurumu
  3.  Tiek uzskatīts, ka tam ir vairāki ieguvumi veselībai, tostarp uzlabota kognitīvā funkcija, paaugstināts enerģijas līmenis un uzlabots garastāvoklis.
  4. Ashwagandha ir pieejama dažādos veidos, tostarp pulverī, kapsulās un tinktūrās.
  5. Pirms ashwagandha lietošanas ir svarīgi konsultēties ar veselības aprūpes speciālistu, jo tā var mijiedarboties ar noteiktiem medikamentiem.

Kas ir ashwagandha?

Ashwagandha ir ārstniecības augs, kas ājurvēdas medicīnā ir izmantots gadsimtiem ilgi. Tas ir pazīstams ar savām nomierinošajām un atjaunojošajām īpašībām, un tiek uzskatīts, ka tas palīdz mazināt stresu, uzlabo miegu un uzlabo imūnsistēmu. To lieto arī dažādu slimību ārstēšanai.

Kādas ir ashwagandha priekšrocības?

  1.  Stresa mazināšana
  2. Uzlabota smadzeņu darbība:
  3. Uzlabots garastāvoklis:
  4. Uzlabots miegs.
  5. Uzlabota imūnsistēma
  6. Uzlabota sirds veselība
  7. Uzlabota seksuālā funkcija

Ašvagandas vēsture un izcelsme.


Ashwagandha ir sens ārstniecības augs, ko Indijā izmanto gadsimtiem ilgi. Tas ir naktsvijoļu ģimenes loceklis, un tā dzimtene ir Indija, Tuvie Austrumi un daļa Āfrikas. Vārds Ashwagandha ir atvasināts no sanskrita vārdiem “ashva”, kas nozīmē zirgs, un “gandha”, kas nozīmē smarža, kas attiecas uz saknes spēcīgo smaržu. Tas ir izmantots Ājurvēdas medicīnā tūkstošiem gadu, lai ārstētu dažādas slimības, tostarp stresu, trauksmi, bezmiegu un nogurumu. Tiek uzskatīts, ka tai ir arī pretiekaisuma, pretvēža un imunitāti stiprinošas īpašības.

 

Ašvagandas lietošanas priekšrocības veselības uzlabošanā.

 

  1.  Stresa mazināšana: Ashwagandha ir izmantota gadsimtiem ilgi ājurvēdas medicīnā, lai mazinātu stresu un trauksmi. Pētījumi liecina, ka tas var samazināt kortizola līmeni un palīdzēt organismam pielāgoties stresam.
  2. Uzlabota smadzeņu darbība: Ir pierādīts, ka Ashwagandha uzlabo atmiņu, fokusu un reakcijas laiku. Tas var arī palīdzēt aizsargāt pret ar vecumu saistītu smadzeņu darbības samazināšanos.
  3. Uzlabots garastāvoklis: Ir pierādīts, ka Ashwagandha samazina depresijas un trauksmes simptomus. Tas var arī palīdzēt uzlabot vispārējo garastāvokli un dzīves kvalitāti.
  4. Uzlabots miegs: Ir pierādīts, ka Ashwagandha uzlabo miega kvalitāti un samazina bezmiegu.
  5. Uzlabota imūnsistēma: Ir pierādīts, ka Ashwagandha uzlabo imūnsistēmu un samazina iekaisumu.
  6. Uzlabota sirds veselība: Ir pierādīts, ka Ashwagandha samazina holesterīna un triglicerīdu līmeni, kā arī uzlabo asinsspiedienu.
  7. Uzlabota seksuālā funkcija

Iegādājies ašvaganda kapsulas:

Kādas ir potenciālās blakus parādības?

 Ashwagandha iespējamās blakusparādības
A. Kuņģa-zarnu trakta problēmas
B. Asinsspiediena izmaiņas

Visbiežāk sastopamās ashwagandha blakusparādības ir kuņģa darbības traucējumi, caureja un vemšana. Citas reti iespējamās blakusparādības ir galvassāpes, slikta dūša, izsitumi uz ādas un apetītes izmaiņas.Ļoti retos gadījumos ashwagandha var izraisīt aknu bojājumus. Pirms ashwagandha lietošanas ir svarīgi konsultēties ar ārstu, īpaši, ja jums jau ir veselības stāvoklis. 

Ašvaganda var ietekmēt asinsspiediena samazināšanos.

 

Ashwagandha ieguvumu un iespējamo blakusparādību kopsavilkums?

Priekšrocību kopsavilkums:

Ashwagandha ir sens ārstniecības augs, ko gadsimtiem ilgi izmanto ājurvēdas medicīnā. Tas ir pazīstams ar spēju mazināt stresu, uzlabot kognitīvās funkcijas, palielināt enerģijas līmeni un uzlabot vispārējo veselību. To lieto arī dažādu slimību, tostarp trauksmes, depresijas, bezmiega un hroniska noguruma, ārstēšanai.

Iespējamās blakusparādības:

Lai gan ashwagandha parasti tiek uzskatīta par drošu, dažiem cilvēkiem tas var izraisīt dažas blakusparādības. Tie ir slikta dūša, caureja, kuņģa darbības traucējumi un izsitumi uz ādas. Tas var arī mijiedarboties ar noteiktām zālēm, tāpēc pirms to lietošanas ir svarīgi konsultēties ar savu ārstu. Turklāt grūtniecēm un sievietēm, kas baro bērnu ar krūti, jāizvairās no ashwagandha lietošanas.

 

ašvaganda kapsulas