Komandu sports bērnam

Komandu sporta spēles, sākot ar volejbolu un basketbolu un beidzot ar lakrosu un ūdens polo, ir daudz kas vairāk kā tikai instruments bērnu uzturēšanai formā. Ieaudzinot veselīgus ieradumus un uzturot bērnus nodarbinātus un aktīvus,komandas prakse un spēles var palīdzēt spēlētājiem ne tikai fiziski, bet arī garīgi un emocionāli.

FITNESS:

Komandu sports ir lielisks veids kā nodrošināt bērnus ar pastāvīgu fizisku aktivitāti. Regulāras aktivitātes sadedzina kalorijas, uzlabo imunitāti, stiprina muskuļus un kaulus, kā arī palīdz veidot veselīgus ieradumus turpmākai dzīvei.

KOMANDAS SPĒLĒTAJS”:

Būšana komandā palīdz ne tikai attīstīt sportiskās dotības, bet arī veicina spēju sadarboties. Mācīšanās strādāt kopā, lai sasnietu vienotu mērķi, pat ar tiem komandas biedriem, kuri būtībā neizraisa personiskas simpātijas, māca bērniem kā attīstīt empātiju un izveidot draudzību. Komandas sporta veidi saved kopā komandas biedrus no dažādām dzīvesvietām un kultūrām , ļaujot iepazīt un vieglāk pieņemt cilvēkus ar dažādām personības iezīmēm un raksturiem.

CIEŅA:

Drīz vien komandas spēlētājs iemācas  ne tikai klausīt trenerim, bet arī cienīt viņu. Būt komandā nozīmē, ka visi, sākot ar talantīgāko komandas spēlētāju un beidzot ar kādu, kuram nav bijusi tik liela pieredze attiecīgajā sporta veidā, tiek cienīts gan uz laukumua gan ārpus tā.

LAIKA MENEDŽMENTS:

Mācīšanās balansēt laiku starp skolas darbiem, sportu un laiku ģimenei kļūst arvien grūtāk, kļūstot vecākam. Nodarbojoties ar sportu, bērnam ir lieliska iespēja trenēt spēju sabalansēt dažādus savas dzīves aspektus, atrodot laiku gan mācībām, gan sportam, kā arī ģimenei un atpūtai.

ZĀLES PRET STRESU:

Sports ir lielisks veids kā atbrīvoties no stresa un saspringuma. Fiziska aktivitāte komandas biedru lokā dod bernam iespēju atbrīvoties no dienas laikā uzkrātā stresa.

UZVARA NAV VISS:

Dzīve ne vienmēr ir taisnīga. Nodarbojoties ar jebkuru sporta veidu, bērns iemācās tikt galā arī ar zuadējumu un vilšanās sajūtu. Kā arī iemācās nekad nepadoties pie pirmajām dzīves ķibelēm. Sports audzina raksturu.